BAZA ZNANJA (FAQ)

ZAKAZIVANJE
 • Radimo svaki dan od 7:00 do 17:00. Našu uslugu pranja možete zakazati u 5 vremenskih termina i to u 7:00, 9:30, 12:00, 14:30 i 17:00.
 • Uslugu možete zakazati pozivom, preko najpopularnijih chat aplikacija (WhatsApp, Viber, Messenger, Instagram) ili preko našeg sajta gde Vam za popunjavanje online obrazca treba manje od 2 minuta.
 • Usluga vanjskog pranja i poliranja varira i zavisi od stepena zaprljanosti i veličine auta. Obično je trajanje usluge za standardnu veličinu auta od 45-60min a za SUV veličinu auta od 60-75min.
 • Trebalo bi zakazati bar 24 časa unapred ipak, ako Vam je hitno potrebno pranje ili želite da zakažete uslugu posle više od 7 dana, pozovite našu Korisničku službu da proverimo da li imamo slobodnih termina u željenog dana.
 • Nema problema. Samo nam pošaljite SMS, chat poruku, email ili pozovite našu Korisničku podršku najkasnije 3 sata pre zakazanog termina i isti će biti oktazan ili pomeren za drugi dan bez ikakvih troškova. Ipak, ukoliko zatražite pomeranje ili otkaz usluge u roku manjem od 3 časa nije sigurno da uslugu možemo stopirati jer je naš tim možda već na putu do adrese gde je parkiran auto. U ovom slučaju, biće napalaćeno 50% od cene usluge.
USLUGE

VIP CarWash nudi uslugu pranja automobila sa poliranjem. Poliranje je sastavni deo procesa čišćenja automobila i nemoguće ga je odvojiti i radti pranje auta bez poliranja. Samo pranje automobila ima dve varijante koje se veoma razlikuju.

 • Prva varijanta je, pranje automobila samo spolja i to je najkomfornija usluga prema klijentu, jer se porudžbina i izvršenje usluge može izvršiti nevezano od lokacije auta i vlasnika auta. Naime, spoljašnje pranje automobila ne zahteva otključavanje/zaključavanje automobila tako da naš Tehničar može oprati i ispolirati auto bez prisustva vlasnika (osobe sa ključem) što znači da usluga pranja može biti poručena sa jednog mesta (posao, službeni put, itd.) dok je auto parkiran negde drugde (kod kuće, na poslu, na aerodromu, itd.). Ovako klijent izbegava bilo kakvo čekanje (potreba da otključa ili zaključa auto, da čeka završetak usluge da bi platio, itd.) ima mogućnost da koristi svoje slobodno vreme potpuno slobodno.
 • Druga varijanta je pranje atomobila i unutra i spolja. Prednost ove varijante znači da će klijent imati kompletan auto čist ali ima obavezu da bude u blizini utomobila da bi otključao/zaključao auto. Ova varijanta nudi mogućnost i plaćanja gotovinom ukoliko klijent nema mogućnost plaćanja sa platnim karticama.

Od skora, VIP CarWash nudi i eksluzivnu uslugu pranja luksuznih čamaca (isključujući spoljašnji deo trupa) koja se takođe može poručiti preko našeg sajta ili telefonom.

 • Jednostavno! Samo nas pozovite i zatražite slobodan termin ili izvršite zakazivanje željene usluge preko našeg sajta. Od našeg Korisničkog servisa ćete ubrzo dobiti potvrdu rezervacije i link za online plaćanje platnim karticama. Kada dođe zakazani termin naš tim će se pojaviti na željenoj adresi i oprati i ispolirati Vaš auto. I to je sve!
 • To je proces sređivanja automobila, u ovom slučaju pranja i poliranja, vodeći racuna o detaljima kao što su prednja maska, amblem auta, i drugim detaljima na autu.
 • Naši Teničari mogu bilo gde da poreu Vaš auto zato što koriste ekološki metod sa malo vode koji ne pravi gomilu prljave vode a čisti auto i daje mu savršen sjaj te zaštitu od vremenskih uslova. Vodu, sprecijalna sredstva i sav pribor nosimo sa sobom a naša oprema je na baterijski pogon tako da nam ne treba priključak ni za struju ni za vodu. Proces je smišljen tako da Vama bude što lakše i ugodnije!
 • Ono sto većina misli je da je to trljanje krpe o auto na suvu površinu što je daleko od istine. U žargonu, suvo pranje je izraz koji se koristi da se opiše ne-tradicionalno pranje auta ali je sve, samo NIJE pranje bez vode. Ovo je sistem pranja automobila gde se koristi mnogo, mnogo manje vode (1-2 lit.) nego tradicionalno pranje u perionici ili kod kuće (200-400 lit.). Na primer, to je kao spremanje krompirića u tiganju ili fritezi, gde ovo drugo koristi mnogo više ulja za pripremu za isti konačni rezultat – pomfrit. Suvo pranje je u principu korišćenje specijalno projektovanog jedinjenja koje odlepi prašinu i prljavštinu sa Vašeg auta i zarobi je u nekoj vrsti emulzije. Ova emulzija istovremeno podmazuje ovako zarobljene čestice prašine i prljavštine te ona praktično „pluta“ na površini auta odakle se onda lako skida sa najfinijim mikrofiber peškirićima i sve to bez ikakve štete lak ili boju auta. Ovaj proces možete pogledati na sledećem videu.
 • I ne i da! Ukoliko se koriste odgovarajuća preparati i oprema i način pranja onda su oštećenja auta praktično nemoguća.Ipak, ukoliko se ne poštuju smernice, za tzv. suvo pranje, onda su oštećenja (iako ne velika) moguća i najpre se mogu primetiti kada izbliza pogledate površinu čistog auta na mestu gde se reflektuje svetlost od sunca, ulične rasvete, itd., gde ćete zapaziti mnogo koncentričnih kružnih mikro ogrebotina koje se stručno zovu „paukova  mreža“. Suvo pranje je često na lošem glasu jer je puno onih koji žele da na ovaj način operu svoj auto ili da brzo zarade pružajući ovu uslugu a to ne rade kako treba. Ovo je najčešće iz neznanja, lenjosti, da bi uštedeli na vremenu ili da bi uštedeli na preparatima i opremi. Na primer, pomenuto i dole prikazano oštećenje „paukova mreža“ skoro po pravilu nastaje kada se površina auta trlja kružnim pokretima bilo krpom, sundjerom ili četkom, itd.Zato je važno da budete oprezni u izboru i da date poverenje nekome ko će ovo profesionalno, pažljivo i detaljno uraditi da biste dobili najveći kvalitet, vrhunske rezultate i izbegli oštećenje površine auta. VIP CarWash se može pohvaliti upravo ovim jer imamo potrebno iskustvo i profesionalizam koji smo dokazali višegodišnjim održavanjem najskupljih automobila kao što su Bentley, Ferrari, McLaren, Mercedes itd.

Kružna mikro oštećenja laka auta, tzv. ‘Paukova mreža’

Mikro oštećenja "paukova mreža"
 • Naravno! Imamo i dodatna sniženja ukoliko se udružite sa još nekoliko kolega da očistimo i njihova kola uz Vaša. Ipak, da bismo radili, na većini firminih prakinga ili garaža treba nam dozvola od obezbeđenja gde nam treba Vaša pomoć. Dobra stvar je ta, da kada dobijemo dozvolu za pristup prvi put, obično je imamo zauvek! Tako da je ponovni dolazak/ulazak ‘mačji kašalj’
 • Tako je! Kao što smo pomenuli u prethodnom pasusu, možemo doći kod Vas na posao, kući, javni praking, aerodromski praking, parking u molu, itd. Samo kažite! Ipak, kao što smo pomenuli ranije, neka mesta zahtevaju dozvolu za pristup pa bi, pre dolaska našeg tima, trebali najaviti naš dolazak ili dobiti odobrenje ili dozvolu od obezbeđenja, upravnika ili nekog drugog.

Ovakav način čišćenja automobila mora poštovati određen tehnološki proces koji ima svoja ograničenja i mi smo potpuno transparentni prema našim klijentima u tom smislu.

Oprema i proizvodi koje koristimo nisu napravljeni za tretiranje ekstremno zaprljanih površina kao što je blato, ptičiji izmet ili previše mrlja od bubica ili katrana. Neke od ovih situacija donekle mogu biti istretirane ali to ipak predstavlja ozbiljan rizik za oštećenje površine auta te ih zato izbegavamo.

Takođe, proizvodi koje koristimo sadrže vosak koji bi mogli pokvariti izgled automobilima koji imaju specijane matirane boje ili folije.

Da bismo postigli maksimalan rezultat i kvalitet i izbegli neželjene situacije moramo da poštujemo prema pomenutim ograničenjima. Zato je u ovim situacijama najbolje posetiti tradicionalnu perionicu ili samoperionicu gde se sa dosta vode i pranjem pod pritiskom ovako neugodne prljavštine mogu očistiti.
Konačno, uglavnom će naši tehničari servisirati Vaš auto bez Vašeg prisustva tako da, ukoliko auto nije otključan, nećemo imati pristup i biti u mogućnosti da očistimo neka mesta kao što su pragovi vrata, prljavština ispod poklopca goriva ili ispod gepeka. Naravno, ukoliko je neko sa ključem prisutan, naš Tehničar će zamoliti da se auto otključa na kratko kako bismo i ove površine očistili.

 • Mi radimo sve što je u našoj moći da stignemo na sastanak na vreme ali ponekad vremenski uslovi mogu da nas zadrže što može da dovede do kašnjenja ili otkazivanja usluge. Takođe, ukoliko je auto parkiran napolju, pri kiši, jakom vetru ili grmljavini i sevanju, iz bezbednosnih razloga nismo u mogućnosti da izvršimo uslugu. U ovom slučaju, odmah će Vam biti javljeno za ovu promenu, izabranim načinom komunikacije i predložen povraćaj novca ili zakazivanje usluge u drugom terminu.
 • Tehnologija koja se koristi „ne voli“ direktnu sunčevu svetlost. Iako ovo nije presudno (ako napolju nije ekstremno vruće) ipak je bolje parkirati auto u hladovini. Takođe, minimalno pola metra nam je potrebno manipulativnog prostora oko auta da bismo lepo prišli autu i konačno izbegavajte parkiranje blizu zida, drugog auta ili visoke ivice. Poslednje, da bismo slobodno pristupili Vašem autu, pre dolaska našeg tima, molimo zatvorite psa čuvara (ukoliko ga imate), najavite ili dobijte dozvolu za naš dolazak od obezbeđenja Vaše zgrade, posla ili garaže.

U Srbiji su trenutno najzastupljenije dve vrste pranja auta, klasično pranje u perionici i uslužno, samo-pranje. U svetu je sve popularniji  još jedan vid pranja koje se naziva raznim imenima kao što su ‘eko pranje’, ‘suvo pranje’, ‘malo-vodno pranje’ itd. Svako ima svoje mane i prednosti a ovde ćemo navesti samo neke:

Klasično pranje u perioniciKvalitet pranja zadovoljavajući

 • Prednost je kod pranja jako zaprljanih auta. Pranje pod pritiskom koristi dosta vode i lako skida blato, bubice, ptičiji izmet i druge teške praljvštine.
 • Kvalitet pranja zadovoljavajući.
 • Mana je jer se koristi kontaktno pranje četkama i sunđerima koje ostavlja pravolinijska ili kružna (paukova mreža) mikro-oštećenja na površini auta. Ovo se dešava jer su sunđeri za pranje nedovoljno čisti. Dugoročni rezulatat je propadanje sjaja i laka auta. Često je pranje traljavo i nekvalitetno. Ne radi se detaljisanje.
 • Nije ekološko jer se troši troši ogromana količina vode (250-400 lit.).

Pranje u auto perioniciKvalitet pranja zadovoljavajući

 • Prednost je što je jefino i brzo.
 • Mana je što se koriste izuzetno agresivne hemikalije (deterdženti) koji, osim prljavštine, nagrizaju i lak auta. U kombinaciji sa teškim rotirajućim četkama rezultuje oštećenjem laka i gubitkom sjaja auta te brzom propadanju plastičnih i hrom delova auta. Nemoguće je izdetaljisati auto a unutrašnjost mora da se čisti lično.
 • Nije ekološko jer se koriste veoma agresivne hemikalije koje zagađuju okolinu.

Pranje u samo-perioniciNajlošiji kvalitet pranja

 • Prednost je što je veoma jefino i brzo.
 • Mana je što se koriste agresivne hemikalije (deterdženti) koji, osim prljavštine, nagrizaju i lak auta. Fina prljavština koja se zalepila na karoseriju se ne može ukloniti ovakvim pranjem. Nemoguće je izdetaljisati auto.
 • Nije ekološko jer se koriste veoma agresivne hemikalije koje zagađuju okolinu.

Malovodno ‘suvo pranje’Najbolji i najdetaljniji kvalitet pranja

 • Po kvalitetu pranja je najbolje. Dobro je jer ne oštećuje nijedan deo auta jer su sastojci koji se koriste za pranje prirodni i blagi. Zbog poliranja (koje je deo procesa) štiti površine auta te je on zaštićeniji od prašine, soli, brže odvodi vodu (hidroskopan), i dr.
 • Mana mu je jer ne može da tretira jako zaprljane površine, traži posebne ambijentalne uslove i lako može da ošteti auto ako se ne koristi pravilna tehnika i odgovarajući proizvodi (ovo je i najčešći razlog zbog koga je tzv. ‘suvo pranje’ na lošem glasu).
 • Ekološko jer koristi prirodno razgradive organske sastojke a troši izuzetno malo vode (3-5 lit.)

Kao što se može videti, nijedno pranje ne isklučuje ostala dva nego se oni dopunjuju i koriste u zavisnoti od trenutne situacije i potrebe vlasnika auta.

 • Poklon vaučer je unapred poručena usluga pojedinačnog pranja auta koja se može iskoristiti po želji. Možete ga kupiti kao znak pažnje voljenoj osobi, da častite nekoga ko to zaslužuje ili kao poklon poslovnom partneru ili klijentu.Poklon vaučer se trenutno poručuje isključivo telefonskim putem.Proces zakazivanja usluge je isti kao i pri bili kojoj drugoj porudžbini s tim da svaki poklon vaučer ima jedinstven kod koji se unosi ili saopštava našem Operateru tokom procesa zakazivanja.Ukoliko imate poteškoća ili nejasnoća molimo pozovite naš Korisnički servis za pomoć.
PLAĆANJE
 • Sve zavisi od tipa (veličine) vozila a cene možete pronaći ovde, na našem sajtu. Za mesečne pakete (4 dolaska) i za zakazivanje tretmana za više automobila jednovremeno (vozni park Vaše kompanije) dajemo dodatih 10% popusta.

Plaćanje se može izvršiti:

 • Online putem platnim karticama Dina, Visa, i Master Card (pay-by-link).
 • Prenosom sredstava na račun (eBanking).
 • Gotovinom, na licu mesta.
 • Ukoliko ste lično prisutni kada naš tehničar dođe na željenu lokaciju, plaćanje se može izvršiti gotovinom ili platnim karticama na post-terminalu.
 • Iako razumemo da ovo nije standardna praksa u Srbiji, plaćanje unapred se vrši zbog vašeg komfora. Klijenti najčešće nisu prisutni u blizini auta po završetku pranja pa ne želimo da uznemiravamo klijente i nego da im pružimo slobodu da koriste svoje vreme na pamentnije stvari umesto na čekanje.  Takođe, hoćemo da izbegnemo situaciju da klijent ne može da dođe do auta odmah po završetku pranja (npr. poslovni sastankak) kada bi dodeljeni tehničar mogao da zakasni na sledeći sastanak čekajući naplatu usluge.
PROBLEMI I REKLAMACIJE
 • VIP Carwash se trudi da svo osoblje prođe validnu procenu ličnosti zaposlenih kao i da isti ozbiljno shvate naš stav i poštovanje prema klijentima. Ipak, ako se desi neželjena situacija molimo da odmah prijavite slučaj na info.vipcarwash.rs ili 069 521-4783. Mi se ponosimo profesionalnim pristupom i vrhunskom uslugom i uradićemo sve što treba da to i zardržimo.
 • Nažalost, ovo se dešava i mi ćemo uraditi sve da Vi budete zadovoljni. Ako se desi ovakav slučaj, bićete odmah kontaktirani preko željenog načina komunikacije da se termin usluge zakaše za novi termin.
 • Da bi rešili ovakve slučajeve što bezbolnije i da bi zabeležili pravo stanje stvari, naš tehničar će slikati Vaš auto pre i posle tretmana i proslediti Vam te fotografije. Ukoliko se oštećenje desi, naš tehničar će kontaktirati i Vas i našu kancelariju da prijavi problem a mi ćemo ekspeditivno rešiti isti. Ipak, ukoliko smatrate da je Vaš auto oštećen prilikom pranja a niste dobili obaveštenje o tome, molim da nas pozovete a mi ćemo doći i izvršiti procenu te shodno tome odlučiti o sledećim koracima.
 • VIP Carwash garancija zadovoljstva je naše obećanje Vama da ćete biti potpuno zadovoljni svakom našom posetom. Ukoliko niste, molimo da nam javite kako bismo popravili i unapredili uslugu i opravdali Vaša očekivanja i Vaše poverenje.
Za sve dodatne informacije pozovite naš Korisnički centar na 069 365-0-365
VIP CarWash mobilno pranje i poliranje automobilaNa vrh